AZ EGÉSZSÉGÉRT PEKTO FRUKT
A Pekto Frukt, pektin tartalmú ital rendszeres és megfelelő mennyiségű fogyasztása hozzájárulhat az egészség javulásához, fenntartásához.

PEKTO FRUKT MEGA PACK (4,5Liter)

54.000 Ft 27.920 Ft

A csomag 8 üveg 500 ml Pekto Frukt almapektin italt + 2 tasak 250 ml Lives Pektin almapektin italt (= 4,5 liter) tartalmaz. A csomag ára 27.920 Ft (1 liter ára 6.204,44 Ft), klubtagoknak 19.544 Ft (1 liter ára klubtagoknak 4.343,11 Ft).

A Világon több, mint 100 millió vegyi anyag számlálnak és évente 100 ezer körüli a szintetikusan előállított új anyagok száma. A táplálkozással, lélegzetvétellel és a bőrünkön át számos toxikus, a szervezetre káros anyag kerül nap, mint nap a testünkbe.  A pektin hatással van a sejtközi folyamatok kölcsönhatására és képes oldhatatlan vegyületet képezni nehézfémekkel és radionuklidokkal. Ezen tulajdonsága miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is ajánlja felhasználását például az ökológiailag szennyezett területeken. Optimális dózisa megelőzés szempontjából a napi ajánlott mennyiség 4-5 gr, radioaktívan szennyezett területeken 15-16 gr.

A Pektinről

A pektin bonyolult felépítésű növényi eredetű poliszaharid (egy heteropoliszacharid, szénhidrátokkal rokon vegyület), mely különböző gyümölcsökben, zöldségekben és más növényekben található (a szárazföldi növények lágy részében található sejtek közötti lamellák között). Mennyisége és struktúrája nagymértékben függ a növény fajtájától, korától, és részétől. Az erősebb részek több pektint tartalmaznak.
Legnagyobb mennyiségben a nagyobb termésű citrusfélékben, az almában, a barackban, a szilvában, a fekete ribizliben, a sárgarépában és egyéb növényekben lelhető fel és ezek sejtfalából állítható elő. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek nincsen íze és szaga.

A pektin jótékony hatású, napi ajánlott mennyiséget betartva abszolút veszélytelen, természetes méregtelenítő, amely kivonja a szervezetből a nehézfémeket, a rádionuklidokat, a nehézfémeket és más méreganyagokat.

A pektin az emberi étrendnek szerves összetevője, mivel majdnem az összes ember által fogyasztott növényben megtalálható. Az ember számára pektin nem tekinthető tápanyagforrásként, mert a vékonybélen szinte érintetlenül halad keresztül. A vastagbélben található baktériumok számára tápanyag-forrásként szolgál (rövid láncú zsírsavakra bontják le, melyek hosszú távon csökkentik a koleszterinszintet, mert gátolják a koleszterin felszívódását). A pektin rostjaihoz a cukormolekulák is képesek kötődni, így jóval lassabban szívódnak fel. Ezáltal nem lesz nagy a vércukorszint emelkedése.

 

Egészségügyi, orvosi célú felhasználása

A pektin a szervezetbe kerülve megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli a viszkozitását, ezért mind székrekedés, mind hasmenés kezelésére alkalmazható.

Égési sérülések esetén vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák. Azok a sebek,melyeket 2%-os pektin oldattal kezeltek nem gyulladnak be és gyorsan gyógyulnak.

Ezen felül a pektin orvosi felhasználásának számos területe ismert még, így például a tüdő, nyelőcső, gyomor és belek vérzése esetén, valamint a fogászatban, illetve nőgyógyászati megbetegedéseknél is alkalmazzák.

Étvágycsökkentő hatása fogyókúrásoknak is hasznos lehet, mivel a pektin rengeteg vizet képes megkötni, elfogyasztása után a gyomorban megduzzad és ezzel csökkenti az éhségérzetet.

 

Élelmiszeripari felhasználása

Negatív hatása a pektinnek nem ismert, étrend kiegészítőként a világ összes országában korlátlan mennyiségben engedélyezett.

A pektint az élelmiszeriparban zselésítőanyagként, térfogatnövelőként, valamint stabilizálószerként alkalmazzák. A legtöbb estben lekvárok, dzsemek zselésítésére használják, így javítva annak minőségét. Az élelmiszer adalékanyagok listáján az E 440 szám alatt szerepel.

Az élelmiszerekben a pektint általában 0,5-1,0% koncentrációban alkalmazzák (a friss gyümölcsökben is ilyen arányban található meg). Pékáruk esetén zsírok helyettesítésére használják.

 

Tömeg3.40 kg
Ürtartalom

4 x 500 ml

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Tegyél az Egészségedért
A pektinek sokat tehetnek az egészségedért. Előnyös tulajdonsága bizonyított számos egészségügyi probléma, méregtelenítés, fogyókúra támogatása, égéséi sérülések kezelése és további számos egyéb területen.
Egészség

a pektinek megfelelő fogyasztásával sokat tehetsz az egészségedért (koleszterinszint, vércukorszint, hasmenés, stb.)

Testsúly

a pektin vízmegkötő képességének köszönhetően a gyomorba kerülve megduzzad és ezzel csökkenti az éhségérzetet

Méregtelenítés

A pektinek képesek oldhatatlan vegyületeket képezni nehézfémekkel és radionuklidokkal, ezáltal “méregtelenítő” hatásuk van (WHO ajánlás)

Egészség

a pektinek megfelelő fogyasztásával sokat tehetsz az egészségedért (koleszterinszint, vércukorszint, hasmenés, stb.)

Testsúly

a pektin vízmegkötő képességének köszönhetően a gyomorba kerülve megduzzad és ezzel csökkenti az éhségérzetet

Méregtelenítés

A pektinek képesek oldhatatlan vegyületeket képezni nehézfémekkel és radionuklidokkal, ezáltal “méregtelenítő” hatásuk van (WHO ajánlás)

A Pektin javasolt használata

A pektin ajánlott napi fogyasztási mennyisége nagyban függ attól, hogy a fogyasztó milyen célra használja. Például a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához napi 6 gramm pektin bevitele szükséges. Az étkezés részeként fogyasztott pektinek hozzájárulnak az adott étkezést követő vércukorszint-emelkedés csökkentéséhez, amennyiben az adagonként 10 gramm pektint tartalmaz.

Általános egészségmegőrzéshez

 

4-5 gramm

pektin étkezés közbeni fogyasztása javasolt naponta.

Figyelmeztetés: Fulladásveszély merülhet fel, ha a fogyasztónak nyelési nehézségei vannak vagy elégtelen mennyiségű folyadékkal próbálja az élelmiszert fogyasztani. A pektint sok vízzel kell fogyasztani.

Az egészségjavító hatásra tett tájékoztatás az EURÓPAI BIZOTTSÁG 432/2012/EU RENDELETE alapján készült.

Sikertermék az EGÉSZSÉGÉRT
A Pekto Frukt pektin tartalmú ital Magyarországon készül egy többszörös díjnyertes, orosz szabadalom alapján
A Pekto Frukt pektin ital almából kivont pektint tartalmaz. A termék 2011 évi bevezetése óta rendkívül nagy sikernek örvend az egészségért tenni kívánó emberek körében.
0
-nél is több eladott pektin ital
Tedd bele Te is a kosárba!

A Pekto Frukt pektin tartalmú ital rendszeres és megfelelő mennyiségben történő fogyasztása hozzájárulhat az egészséged megőrzéséhez, fenntartásához. A pektin javasolt mennyiségben történő fogyasztása mellett, mellékhatás nem ismeretes.
A pekin italt használhatod a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, vércukorszint-emelkedés csökkentéséhez, fogyókúra támogatásához, méregtelenítéshez és még számos, egészséget támogató célra.